Jasełka 2012

19.01.2012

Boże Narodzenie to czas szczególny. Czas radości i oczekiwania. W domu panuje magiczna atmosfera. Wszyscy angażują się w przygotowania do radosnego i rodzinnego przeżywania świąt. Niestety nie w każdym domu obchodzi się to radosne święto, dlatego jako świetlicowa rodzina każdego roku razem ubieramy choinkę, robimy świąteczne dekoracje i ozdoby choinkowe, by wspólnie przeżywać i dzielić ze sobą ten czas. Przygotowujemy również inscenizacje z okazji Bożego Narodzenia. Tym razem przygotowaliśmy dwa przedstawienia. W jednym udział wzięły dzieci starsze, które spotykają na swej drodze różne pokusy, z którymi nie zawsze wygrywają. Inscenizacja ta nosi tytuł „Nie było miejsca dla Ciebie” i pokazuje nam jak często zapominamy o tym co najważniejsze a naszym życiem zaczynają rządzić pieniądz i uzależnienie. Młodsze dzieci także wykazały się dużym zaangażowaniem i wytrwałością w przygotowaniach do przedstawienia pt. „Przed Gwiazdką”, które opowiada historię zwykłej rodziny i ukazuje magię rodzinnych świat. Konsekwencja i determinacja przyniosły rezultaty, w dniu 19 stycznia mieliśmy okazję zaprezentować zaproszonym gościom efekty naszej pracy. Gromkie brawa, łzy wzruszenia i uśmiechy na twarzach były najlepszą nagrodą dla aktorów.