MARSZ DLA ŻYCIA I RODZINY W SIEDLCACH - PO RAZ DRUGI

26 maja 2013

MARSZ DLA ŻYCIA I RODZINY W SIEDLCACH - PO RAZ DRUGI

W 107 polskich miastach Dzień Matki będziemy obchodzić pokazując piękno życia rodzinnego - ulicami przejdą Marsze dla Życia i Rodziny. Jest to okazja, by publicznie manifestować radość z posiadania rodziny, by spotkać osoby, z którymi dzielimy te same wartości i zarażać innych swoim szczęściem. Gromadzimy się nie po to, by manifestować swój sprzeciw wobec antywartości, lecz przede wszystkim po to, by publicznie opowiedzieć się za wyznawanymi wartościami. Tegoroczne hasło to: „KIERUNEK – RODZINA”. Spędźmy ten czas razem!

To już drugi Marsz w Siedlcach. W tym roku będziemy maszerować pod hasłami promującymi działania na rzecz poprawy sytuacji demograficznej w Polsce. Będziemy zachęcać polskie rodziny do decydowania się na liczne potomstwo. Formułowane będą też postulaty wprowadzania rozwiązań prawnych ułatwiających rodzinom podjęcie takich decyzji. W Siedlcach będziemy także promować rodzicielstwo zastępcze.

Program Marszu dla Życia o Rodziny w Siedlcach, 26 maja (niedziela):

11:30 Msza Św. w intencji rodzin w Katedrze Siedleckiej
13:00-14:00 Marsz dla Życia i Rodziny - przejście ulicami: bpa Świrskiego, Niedziałka, Cmentarną, Wojskową, Piłsudskiego, Starowiejską i Wiszniewskiego.
14:00-14:40 Oficjalne zakończenie Marszu - Amfiteatr przy ul. Wiszniewskiego
Podziękowania, wystąpienia Organizatorów i Gości Honorowych, prezentacja nt. rodzicielstwa zastępczego.
14:40-18:00 Piknik dla Życia i Rodziny okolice Amfiteatru
Zawody i zabawy dla rodzin: gra miejska, pompowane miasteczko, zabawy z chustą Klanzy, malowanie twarzy, wóz strażacki, pokaz eksperymentów fizycznych, strzelanie i wiele innych atrakcji!
Dla zgłodniałych dzieci i ich rodziców znajdzie się smakowita przekąska!
16.00 Koncert GRAMY DLA MAMY w wykonaniu Orkiestry Wojskowej w Siedlcach oraz solistów Teatru “Es” – Amfiteatr
Dyrygent: por. Dariusz Kaczmarski, kierownictwo muzyczne: por. Dariusz Kaczmarski, Waldemar Koperkiewicz, prowadzenie koncertu: Mariusz Orzełowski, soliści Teatru “Es”: Gabriela Kardacz, Marcin Sójka i Robert Protasewicz. (W przypadku złej pogody koncert przeniesiony zostanie do CKiS.)

Weźmy z domu koce, aby wygodnie świętować ten dzień! Na wszystkie imprezy WSTĘP WOLNY!

Nie może Was tu zabraknąć! Ta niedziela to czas dla Waszej Rodziny.

Imprezy towarzyszące:

16 maja (czwartek), godz. 19.00 – Wieczór Chwały prowadzony przez Wspólnotę Jednego Ducha, sala wielofunkcyjna przy parafii św. Józefa.

31 maja (piątek), godz. 19.00 – multimedialne warsztaty małżeńskie „Nawigacja w Rodzinie”, sala przy parafii św. Józefa
Uczestnicy oglądają film z udziałem autorytetów życia rodzinnego, a następnie wypełniają arkusze ćwiczeń, by dojść do rozwiązania, które wskaże, co wymaga uwagi, naprawy, czy uzdrowienia w ich życiu małżeńskim czy rodzinnym (więcej: kibicujrodzinie.pl)

Facebook: https://www.facebook.com/events/165326313634408/
Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=3Xgrl7ZRbxw