Jedyny taki film na świecie

Jedyny taki film na świecie

17:00 – 20:00

Sala Podlasie Miejskiego Ośrodka Kultury w Siedlcach

JEDYNY TAKI FILM NA ŚWIECIE O CZŁOWIEKU - W SIEDLCACH!

Oficjalna strona filmu:

... Zwiastun:

Strona na facebooku:

Charles Kinnane III - surfer, filmowiec, operator zdjęć. Wyruszył w podróż z grupą przyjaciół do Ghany w Afryce, Peru w Ameryce Południowej. Nakręcił tam THE HUMAN EXPERIENCE, a także później zmontował materiał.
Do dziś pokazuje film na całym świecie ludziom różnych kultur, poglądów, wyznań. W wolnych chwilach prowadzi niesamowitą fundację dla dzieci: surfforthecause.com

Jeffrey Azzie - główny bohater filmu ' The Human Experience', jeździ po świecie z filmem, na co dzień pracuje w Grassroots Films. Od niespełna 3 miesięcy jest także członkiem 'Pionierzy zmian' i firmy EDUN należącej do muzyka BONO z U2.

Maciej Syka - członek wytwórni filmowej Grassroots Films z Nowego Jorku, anglista i filozof, absolwent Supreme Business College w Sydney, Australii. Na co dzień zajmuje się filmem 'The Human Experience' i jego pokazami w Europie i na świecie. Poprowadzi spotkanie w Sali Podlasie w Siedlcach.

25 marca pod patronatem Prezydenta Miasta Siedlce organizujemy projekcję amerykańskiego filmu dokumentalnego „The Human Experience” („Wszystko o człowieku”), wraz ze spotkaniem z reżyserem, Charlesem Kinnane III i głównym bohaterem, Jeffreyem Azize. Spotkanie poprowadzi Maciej Syka. Początek o godzinie 17 w Sali Podlasie Miejskiego Ośrodka Kultury w Siedlcach.

Film został nagrodzony trzydziestoma nagrodami na międzynarodowych festiwalach filmowych, m.in. za najlepszy film dokumentalny, najlepszy film humanitarny, w Tel Avivie, Nowym Jorku, Florydzie, Rzymie. Nie jest obecny w kinach, ale prezentowany na specjalnych pokazach, takich jak ten. Film jest zapisem poszukiwań sensu i celu życia dwojga młodych Amerykanów, którzy będąc świeżo po ciężkich doświadczeniach życiowych zaczynają poszukiwać w swoim życiu „czegoś więcej” aniżeli tylko dolarów i kariery. Wyruszając w podróż z Nowego Jorku przez Peru do afrykańskiej Ghany, rozpoczynają niesamowite poszukiwania odpowiedzi na podstawowe pytanie dotyczące każdego młodego człowieka:' Kim jestem i po co żyję?'

Trasa podróży wiedzie przez Białystok, Warszawę, Poznań, Bydgoszcz, Chorzów. W południe 25 marca Charles, Jeffrey i Maciej biorą udział w audycji Programu Pierwszego Telewizji Polskiej. Wieczorem zawitają do Siedlec. Nasze przyjazne miasto otwiera przed nimi drzwi.

Rezerwacja miejsc i zakup biletów wkrótce - za symboliczne 5 zł (będzie informacja na fb) w biurze Stowarzyszeniu Rodzin Abstynenckich 'Styl Życia', Młynarska 19/5.

Spotkanie organizuje Stowarzyszenie Rodzin Abstynenckich 'Styl Życia', Szlachetna Paczka Siedlce i Katolickie Stowarzyszenie Młodzieży Diecezji Siedleckiej we współpracy z Miejskim Ośrodkiem Kultury w Siedlcach

SZUKASZ CZEGOŚ WIĘCEJ? PRZYJDŹ!

Patroni medialni

Echo Katolickie