Dzień Organizacji Pozarządowych na Watch Docs

23 października 2011

Zapraszamy wszystkich mieszkańców  Siedlec na Dzień Aktywnych – czyli  Dzień Organizacji Pozarządowych podczas  10 Objazdowego Festiwalu Filmów Dokumentalnych WATCH DOCS Prawa Człowieka w Filmie.   Odbędzie się on w niedzielę, 23 października w Sali Widowiskowej „Podlasie” Miejskiego Ośrodka Kultury.

O 12.30 rozpocznie go prezentacja siedleckich organizacji non-profit oraz panel dyskusyjny na temat  „W jaki sposób organizacje pozarządowe z Siedlec działają w lokalnej społeczności na rzecz praw człowieka”. Ngo’sy zaprezentują, co można zdziałać, co się już dzieje, oraz jak rozwija się nasz lokalny III sektor. Przez kolejnych kilka godzin organizacje będą prezentować swój dorobek na holu Sali „Podlasie”.

Wydarzenia te będą inauguracją Festiwalu WATCH DOCS.   Zgłoszenia od organizacji przyjmowane są pod numerem telefonu 608 657 713,
oraz adresem e-mail stowarzyszenie.tutajteraz@gmail.com.

Szczegóły i program na stronie www.tutajteraz.org .

Dzień Organizacji Pozarządowych jest współorganizowany przez Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych i Stowarzyszenie TutajTeraz.

ZAPRASZAMY ORGANIZACJE I WSZYSTKICH SIEDLCZAN!